Skip to content

TotalEnergies HVO100 is een duurzaam alternatief voor diesel, geheel vrij van fossiele grondstoffen. HVO100 staat namelijk voor 100% hydrotreated vegetable oil, een brandstof van plantaardige afkomst dus. Verminder direct jouw CO₂ uitstoot zonder dure aanpassingen aan jouw auto. Klinkt goed? We vertellen je graag meer.

Wat is HVO-brandstof?

Alle HVO-brandstoffen worden gemaakt van plantaardige oliën en vetten. Bijvoorbeeld van plantenresten, landbouwafval en zelfs afgewerkt frituurvet. HVO is een soort diesel, maar dan hernieuwbaar en duurzaam. We noemen het ook wel biodiesel. Voor veel voertuigen kun je zowel hydrotreated vegetable oil als diesel gebruiken. 

Het cijfer in de HVO-naam geeft aan hoe zuiver plantaardig het is. Onze HVO100 brandstof bestaat voor 100% uit hydrotreated vegetable oil. Je hebt ook minder zuivere vormen zoals HVO20 met 20% biodiesel en 80 procent fossiele brandstof. Wij leveren alleen HVO100. Onze HVO100 is volledig duurzaam gecertificeerd volgens EU-richtlijnen voor hernieuwbare energie.

De voordelen van TotalEnergies HVO100

Verminder direct je CO2-uitstoot  

Onze HVO100 is de ideale oplossing voor iedereen die zonder gedoe milieubewuster wil rijden. Kies bij je volgende tankbeurt bij één van onze tankstations voor HVO100 en verminder je CO2 –uitstoot tot wel 90%. En voor de fleet managers onder ons: door te kiezen voor een milieuvriendelijke brandstof heb je vaak ook streepje voor bij aanbestedingen.  

Blijf flexibel  

Onze HVO100 heeft een vergelijkbare samenstelling als fossiele diesel. De HVO100 is daarom gemakkelijk te mengen of af te wisselen met jouw gebruikelijke diesel. Je hoeft dus niet eerst je motor helemaal leeg te rijden of zelfs schoon te maken voor je HVO100 kan tanken. 

Presteert zoals je gewend bent   

HVO100 is dus niet alleen heel duurzaam maar presteert ook nog eens goed. Gewoon rijden zoals je bent gewend dus maar dan een stukje groener.   

Houd je motor schoon

HVO100 is een stuk schoner dan fossiele diesel en dat zie je terug in de motor. Filters raken minder snel vervuild en er komen minder snel schadelijke stoffen in de tank. Veilig en zuinig in onderhoud.  

 

Hoe wordt HVO100 gemaakt?  

Om HVO te maken worden plantaardige resten, ook wel biomassa genoemd, behandeld met waterstof. De waterstof onttrekt zuurstof uit de biomassa. Er vormt zich dan een mix van paraffine koolwaterstofmoleculen, water en CO2. Zo krijg je een brandstof met een vergelijkbare chemische samenstelling als fossiele diesel.

Veelgestelde vragen

JA! De autoconstructeurs hebben de brandstoffen, die voldoen aan de norm EN 15940, zoals TotalEnergies HVO, goedgekeurd voor een zeer grote meerderheid van hun diesel motoren. TotalEnergies HVO bestaat voornamelijk uit paraffine, het voornaamste bestanddeel van conventionele diesel. Het gebruik van TotalEnergies HVO vraagt geen enkele aanpassing aan het voertuig en verzekert de goede werking van de motor (koudbestendig, smering etc). Voor meer informatie neem contact op met de garage of raadpleeg de documenten van jouw voertuig.

JA! De autoconstructeurs hebben de brandstoffen, die voldoen aan de norm EN 15940, zoals TotalEnergies HVO, goedgekeurd voor een zeer grote meerderheid van hun diesel motoren. TotalEnergies HVO bestaat voornamelijk uit paraffine, het voornaamste bestanddeel van conventionele diesel. Het gebruik van TotalEnergies HVO vraagt geen enkele aanpassing aan het voertuig en verzekert de goede werking van de motor (koudbestendig, smering etc). Voor meer informatie neem contact op met de garage of raadpleeg de documenten van jouw voertuig.

HVO100 kan de uitstoot van broeikasgassen (CO2e) tijdens de levenscyclus van de brandstof tot wel 90%* verminderen in vergelijking met fossiele diesel. De hernieuwbare diesel vermindert ook de plaatselijke uitlaat-emissies van oudere voertuigen. Dit is goed voor de lokale luchtkwaliteit én voor de motoren zelf en bovendien: filters en injectoren blijven langer schoon.

Op dit moment kun je al bij een deel van onze tankstations terecht. Wij werken er hard aan om HVO100 overal in het land beschikbaar te maken. Vind een tankstation

De kosten van HVO100 kunnen per dag verschillen, net als bij andere brandstoffen. Informeer bij een lokaal tankstation voor de actuele prijs.

TotalEnergies HVO is een biobrandstof die gemaakt wordt van plantaardige primaire grondstoffen, residuen of afval. In het kader van de reglementering van biobrandstoffen heeft de Europese regelgever zeer strenge normen opgelegd wat betreft de duurzaamheid, vooral rond de milieu-aspecten (CO₂ voetafdruk, niet-ontbossing, goed grondgebruik). Meerdere certificatie schema’s werden opgesteld om aan deze criteria te voldoen. De TotalEnergies HVO brandstof is duurzaam gecertificeerd, conform de richtlijn omtrent hernieuwbare energie van de Europese Unie.

Neem contact op met een expert

Paul de Winter

Sales Manager

Paul de Winter is binnen Total Mobility & New Energies verantwoordelijk voor de afdelingen Sales en Telesales. Je kunt bij Paul en zijn team terecht voor vragen over brandstoffen, Cards en de transitie naar New Energies. Naast de brandstoffen investeert Total al vele jaren in een duurzaam netwerk en duurzame oplossingen op de locaties bij de bedrijven. “Wij zien de vele uitdagingen die onze klanten hebben en helpen hen bij de transitievraagstukken. Het is eigenlijk altijd maatwerk en geen klant is ons te klein." Naast de grotere internationale organisaties helpen wij ook kleine bedrijven, transporteurs en bezorgdiensten met deze vraagstukken. Vragen? Neem gerust contact op met mij: 06-83793353

Meer over duurzame brandstoffen